Viimnepäev Manijal

Hommik algab kurjakuulutava pilvisusega, kuid ei kulu kauem kui traditsiooniliselt ülimaitsva pudrusöömise aeg, kui selgub, et ilmataat on otsustanud meie talguplaane siiski mõnusa ilmaga toetada. Ei olnud küll lauspäikest, kuid mõnus ehteestimaine pilvesombune ja tööks igati soodne ilm pani talgurahva liikuma. Esimeseks tööks oli eelmisel päeval kokkuriisutud roo ja heina põletamine. Meie suureks õnneks olid põlluomanikud päri, et põletada tohib nende maa peal. Seetõttu jäi suurem kõrkjakuhjade logistika ühelt põllult teisele tegemata ja saime kohe asja kallale asuda. Nagu ajalugu näitas, kujunes sellest terve päeva pikkune tegevus. Tulesüütamine, millest võtsid osa kõik talgulised, käis diisli (eriti toore pillirookuhja hävitamiseks) ja ühe tagasihoidliku pappkasti abil. Siiski ilmnes, et 20 inimesele sellest tööst muuks ei jätku kui silmailu, sest roopõletus nõudis palju aega ja ühe või kahe inimese pühendumist. Nii otsustati kaht tulehunnikut jätta valvama väike grupp aktiviste, teised talgulised jagunesid aga Riida talu töömaadele. Osad viskasid laudast lambasõnnikut välja, osad rohisid köögiviljapeenraid, teised jällegi vabastasid mustsõstrapöösaid nõgestest.

Esimese aktivistide grupi närvikava hoidis erksana kamp sõbralikke šotlasi, kellest üks, nimega Emma, üritas oma poolt tonni puhast armastust avaldada läbi tossu tormates ja sülle hüpates.

Päeva lõpul võtsid osad ette jalgsi veematka Hanilaiule. See oli veidi hirmutavgi, sest kuna merepõhi on siin väga kivine, siis panime veematkaks jalga kas kummiplätud või sandaalid, kuid sügavas ja pehme põhjaga vees kippusid need põhja kinni jääma. Harilaiul tervitas saabujaid kormoranide ja kajakate koloonia.

Päeva lõpul ootab meid saun ja superhea õhtusöök, enamik meist proovib ära ka Riida talu ülihea mustikajäätise. Päike loojub imekaunilt vette. Elu on ilus, kuid kahjuks peame veel täna öösel asjad kokku pakkima, sest homme stardime vara.

Õhtul seilas uhkelt Manilaiu sadamasse ka Runbjarn. Terve meeskond (st kapten ja tema esimene abi) on hetkel saunas. Kapten ennustab homseks meresõiduks soodsat tuult purjedesse.

Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar